fbpx

Szakmába vágó melódiák

Ki ne szeretne zenét hallgatni akár a munkahelyén is? A Miami Egyetem kutatói végre kimutatták, hogy a jó hangulatot munkavégzést nagyban elősegíti a zenehallgatás, ugyanis az „az esetek 90%-ában pozitív hatással van a kedélyállapotra.” A kellemes munkahelyi környezetben javul a munkamorál, így sokkal produktívabb és kreatívabb az ember, ezért rendszeresen alkalmazzuk is ezt a kedélyjavító technikát.

Legújabb kedvencünk a már név alapján is rokonszenves Zsindely Népzenei Együttes, akik változatos magyar nótákkal varázsolnak jóhangulatot, akár zsindelyezés során is. Az ilyen jellegű muzsika megalapozza a munka ritmusát, de nem vonja el a figyelmünket róla, ráadásul a háztetőn való énekléssel nem csak a munkatársak, de néhány járókelő arcára is mosolyt csalhattok.

Az azonban rögtön feltűnhet, hogy a dalokat nem saját marketingszemléleti nézőpontból válogatom, ugyanis a mellékelt dalban szereplő tetőfedési módszert már senkinek sem javasolnám, hiszen a nádfedél jócskán múltszázadbeli technika. Ellenben a zsindelyezéssel, ami ismét reneszánszát éli, és a fejlődő technológiának köszönhetően jelenleg a legjobb választás kis hazánkban. Ha a továbbiakban élő reklámfiguraként is szeretnék működni a zsindelyezés közben, akkor kissé testre kell szabnom a népdalok szövegeit. Építő jellegű ötleteket szívesen fogadok!

Bakiparádé 2.– Gyakori zsindelyezés hibák

Az előző alkalommal nekiláttam sorra venni a leggyakoribb zsindelyezési hibákat, és mivel a lista elég hosszú, az elkövetkezendő néhány cikk a szinte alig észrevehető, ám később nagy gondot okozó problémák boncolgatásáról fog szólni. Lássunk is hozzá!

Tovább olvasom »

Bakiparádé 1. rész – Gyakori zsindelyezés hibák

Munkám során sokszor találkozom olyan tetővel, ahol a lelkes tulajdonosok maguk végezték el az idők során szükségessé vált kisebb-nagyobb javítási munkálatokat, sőt nem egyszer volt arra példa, hogy egész tetőfedést hozzá nem értő ismerősök segítségével oldottak meg. Nincs is ezzel baj, támogatom az önjelölt ezermestereket, hiszen a zsindelyezés egy igazán kreatív, és produktív munka, amit akár kikapcsolódásként is fel lehet fogni.

Tovább olvasom »

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk.
A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Bővebb információ: Adatvédelem