fbpx

Innovatív napelemezéssel szeretné fixálni havi áramköltségét?

Remek ötlet! Mi még idén hozzásegítjük a rezsicsökkentő megoldáshoz! A napenergiának köszönhetően a panelek folyamatosan termelik az áramot, ami a napi szinten változó piaci helyzetben hatékony megoldás lehet a spórolásra. DE! A napelem panelek telepítése előtt mindenképp szükséges felmérni a ház tetőfelületét, hogy alkalmas-e a héjazat egy ilyen jellegű beavatkozásra. Gyakran tapasztaljuk ugyanis, hogy a tető állapota napelem telepítése előtt felújításra szorul, mert sérült, elöregedett stb. Fontosnak tartjuk, hogy a rezsicsökkentő megoldás valóban megtakarítást eredményezzen, ne többszörös pénzkidobást!

Két gyakori hibafaktort mutatok Önnek, melyek állapotfelméréssel könnyen kiküszöbölhetők:

1.eset: A még „jó” állapotú tetőre felkerül a napelem panel, de 5-6 év múlva elöregedés, beázás miatt le kell szerelni a napelemeket, felújítani azt, majd visszarakni a napelempaneleket. Néhány éven belül rengeteg extra költséget generálunk ezáltal, ami állapotfelméréssel és akár részleges tetőfelújítással elkerülhető lett volna!

2.eset: Nagyon fontos, hogy napelem telepítés során a kivitelező cég a zsindellyel kompatibilis napelemrögzítő konzolokat alkalmazzon! Számtalan esetben rossz alkatrészt használnak, melynek következménye, hogy a zsindely garanciája elvész, és néhány év múlva beázások jelentkeznek. Ez hasonló procedúrát és extra kiadást eredményez, mint az 1. esetben.

Ez utóbbi hiba könnyedén elkerülhető azzal, ha megfelelő alkatrészt használnak a telepítés során. Összeállítottunk egy képsorozatot a napelemrögzítő elemekhez, hogy megkönnyítsük a dolgát,melyet a túloldalon talál. Természetesen további kérdés esetén is szívesen állunk rendelkezésére!

Összegezve, érdemes körültekintően eljárni egy napelemes beruházás során, mert nincs annál bosszantóbb dolog, ha a takarékosság jegyében több millió Ft-ot invesztál otthona korszerűsítésébe, és holmi hanyagság, hibás alkatrész vagy nem megfelelő állapotú tetőhéjazat miatt évekkel később kezdheti előről az egészet. A zsindely garanciája elvész, és a napelemes cég nyomát is bottal ütheti, így a felelősség a tulajdonosra hárul.

Lehetősége van csak az innovatív napelemeket érintő tetőrészek felújítására is, amennyiben nem szeretné a teljes tetőhéjazat felújítását!

Kérje ingyenes helyszíni állapotfelmérésünket szakértőnktől, hogy a leghamarabb megismerje a részleteket és lehetőségeit napelem telepítés előtt.

Legyen előrelátó, az idő és energia, pénz! A napelem jövője a mi kezünkben van!

Nézzük, mely napelemrögzítő elemek nem alkalmazhatóak zsindelyes tetőfelületen?

ÁSZOKCSAVAR

Nem zsindelykompatibilis megoldás!

A zsindelyen keresztül a szarufába tekerik bele, ami néhány év elteltével beázást és visszafordíthatatlan szerkezetkárosodást eredményez.

SÍNES RÖGZÍTŐ

Nem zsindelykompatibilis megoldás!

A zsindelyen keresztül a deszkázatba csavarozzák bele, ami néhány évvel később beázást és deszkakorhadást okoz.

TETŐKAMPÓ ZSINDELYHEZ

Zsindelykompatibilis megoldás!

Csak ez a kivitelezési megoldás elfogadható szakmailag zsindelygyártók ajánlásával!

A zsindelylevél alatt kerül rögzítésre csavarozással a szarufából. Biztosítja, hogy a víz ne tudjon beszivárogni.

Zsindelytető használati útmutató tetőfelújítás után

Gratulálunk új/felújított zsindelyes tetőjéhez, kívánjuk, hogy szolgálja Önöket évtizedekig egészségben. Néhány hasznos tudnivalóval szeretnénk ellátni a hosszú élettartam érdekében zsindelyfedéssel kapcsolatban.

Egy frissen elkészült zsindelytető az átadást követően kb. két éven keresztül a szokottnál több zsindelyőrleményt hullat el a felületéről, mely az esőcsatornában landol. Ez a jelenség teljesen szokványos, és semmiképpen sem kell ettől megijedni, a zsindelyes tető velejárója.

Ez a zsindelyőrlemény megvédi tetőjét a napsugárzás erős UV sugárzásától. Amikor a zsindelyt legyártják, a kelleténél több UV-védő őrleményt helyeznek el rajta, annak érdekében, hogy a tetőjavításig a szükségesen felüli mennyiségből tudjon kopni a szállítmányozás, kézi rakodás és a munkavégzéssel járó erózió következtében. 

Tovább olvasom »

Innovatív napelemezéssel szeretné fixálni havi áramköltségét?

Remek ötlet! Mi még idén hozzásegítjük a rezsicsökkentő megoldáshoz!
A napenergiának köszönhetően a panelek folyamatosan termelik az áramot, ami a napi szinten változó piaci helyzetben hatékony megoldás lehet a spórolásra. DE! A napelem panelek telepítése előtt mindenképp szükséges felmérni a ház tetőfelületét, hogy alkalmas-e a héjazat egy ilyen jellegű beavatkozásra. Gyakran tapasztaljuk ugyanis, hogy a tető állapota napelem telepítése előtt felújításra szorul, mert sérült, elöregedett stb. Fontosnak tartjuk, hogy a rezsicsökkentő megoldás valóban megtakarítást eredményezzen, ne többszörös pénzkidobást!

Tovább olvasom »