fbpx

Innovatív napelemezéssel szeretné fixálni havi áramköltségét?

Remek ötlet! Mi még idén hozzásegítjük a rezsicsökkentő megoldáshoz! A napenergiának köszönhetően a panelek folyamatosan termelik az áramot, ami a napi szinten változó piaci helyzetben hatékony megoldás lehet a spórolásra. DE! A napelem panelek telepítése előtt mindenképp szükséges felmérni a ház tetőfelületét, hogy alkalmas-e a héjazat egy ilyen jellegű beavatkozásra. Gyakran tapasztaljuk ugyanis, hogy a tető állapota napelem telepítése előtt felújításra szorul, mert sérült, elöregedett stb. Fontosnak tartjuk, hogy a rezsicsökkentő megoldás valóban megtakarítást eredményezzen, ne többszörös pénzkidobást!

Két gyakori hibafaktort mutatok Önnek, melyek állapotfelméréssel könnyen kiküszöbölhetők:

1.eset: A még „jó” állapotú tetőre felkerül a napelem panel, de 5-6 év múlva elöregedés, beázás miatt le kell szerelni a napelemeket, felújítani azt, majd visszarakni a napelempaneleket. Néhány éven belül rengeteg extra költséget generálunk ezáltal, ami állapotfelméréssel és akár részleges tetőfelújítással elkerülhető lett volna!

2.eset: Nagyon fontos, hogy napelem telepítés során a kivitelező cég a zsindellyel kompatibilis napelemrögzítő konzolokat alkalmazzon! Számtalan esetben rossz alkatrészt használnak, melynek következménye, hogy a zsindely garanciája elvész, és néhány év múlva beázások jelentkeznek. Ez hasonló procedúrát és extra kiadást eredményez, mint az 1. esetben.

Ez utóbbi hiba könnyedén elkerülhető azzal, ha megfelelő alkatrészt használnak a telepítés során. Összeállítottunk egy képsorozatot a napelemrögzítő elemekhez, hogy megkönnyítsük a dolgát,melyet a túloldalon talál. Természetesen további kérdés esetén is szívesen állunk rendelkezésére!

Összegezve, érdemes körültekintően eljárni egy napelemes beruházás során, mert nincs annál bosszantóbb dolog, ha a takarékosság jegyében több millió Ft-ot invesztál otthona korszerűsítésébe, és holmi hanyagság, hibás alkatrész vagy nem megfelelő állapotú tetőhéjazat miatt évekkel később kezdheti előről az egészet. A zsindely garanciája elvész, és a napelemes cég nyomát is bottal ütheti, így a felelősség a tulajdonosra hárul.

Lehetősége van csak az innovatív napelemeket érintő tetőrészek felújítására is, amennyiben nem szeretné a teljes tetőhéjazat felújítását!

Kérje ingyenes helyszíni állapotfelmérésünket szakértőnktől, hogy a leghamarabb megismerje a részleteket és lehetőségeit napelem telepítés előtt.

Legyen előrelátó, az idő és energia, pénz! A napelem jövője a mi kezünkben van!

Nézzük, mely napelemrögzítő elemek nem alkalmazhatóak zsindelyes tetőfelületen?

ÁSZOKCSAVAR

Nem zsindelykompatibilis megoldás!

A zsindelyen keresztül a szarufába tekerik bele, ami néhány év elteltével beázást és visszafordíthatatlan szerkezetkárosodást eredményez.

SÍNES RÖGZÍTŐ

Nem zsindelykompatibilis megoldás!

A zsindelyen keresztül a deszkázatba csavarozzák bele, ami néhány évvel később beázást és deszkakorhadást okoz.

TETŐKAMPÓ ZSINDELYHEZ

Zsindelykompatibilis megoldás!

Csak ez a kivitelezési megoldás elfogadható szakmailag zsindelygyártók ajánlásával!

A zsindelylevél alatt kerül rögzítésre csavarozással a szarufából. Biztosítja, hogy a víz ne tudjon beszivárogni.

Fontos információkat osztott meg az IKO a napelem rögzítő rendszerrel kapcsolatban!

“Az itt leírtak a rendelkezésemre álló információk és a közel 20 éves szakmai tapasztalatom összefoglalója a témában kivitelezők és ügyfelek számára” – Tázló Bence, A Zsindelyszakértő.

Minden olyan technológiával vagy eljárással, ahol a zsindelyfelületet látható részen átszúrják, az érintett tető elveszíti a garanciát. Ez nem újdonság, csak nincs a köztudatban, pedig fontos tudnia az ügyfeleknek.

Tovább olvasom »

Mit érdemes tudni a rettegett azbesztről?

Elnevezése a görög „azbesztosz” szóból ered, ami maradandót, kiolthatatlant jelent. Az ókortól kezdve több, mint 3000 féle termékben használták hőálló, saválló, olajálló tulajdonságainak köszönhetően. Az azbeszt egy természetes szilikát anyag, mely számos termékben megtalálható pl. tűzálló anyagokban, tömítésben, kuplungban, fékbetétben, szigetelőanyagokban stb. A globális azbesztfelhasználás a 20. század elejétől egészen a 70-es évekig szárnyalt, majd mikor a 80-as években fény derült, hogy belélegzése súlyos egészségkárosító hatással bír, népszerűsége elapadt. Jogszabályokba foglalva először szigetelőanyagként, majd cementként is betiltották használatát.

Napjainkban Magyarországon a több százezer m2 felületen található azbesztcement sík- és hullámpala tetők felszínét a mechanikai sérüléseken kívül az időjárás hatásai, mint hőingadozás, viharok, UV sugárzás stb. is nagyban károsítják, mely az azbesztrostok felszabadulását okozzák.

Tovább olvasom »

Zsindelytető használati útmutató tetőfelújítás után

Gratulálunk új/felújított zsindelyes tetőjéhez, kívánjuk, hogy szolgálja Önöket évtizedekig egészségben. Néhány hasznos tudnivalóval szeretnénk ellátni a hosszú élettartam érdekében zsindelyfedéssel kapcsolatban.

Egy frissen elkészült zsindelytető az átadást követően kb. két éven keresztül a szokottnál több zsindelyőrleményt hullat el a felületéről, mely az esőcsatornában landol. Ez a jelenség teljesen szokványos, és semmiképpen sem kell ettől megijedni, a zsindelyes tető velejárója.

Ez a zsindelyőrlemény megvédi tetőjét a napsugárzás erős UV sugárzásától. Amikor a zsindelyt legyártják, a kelleténél több UV-védő őrleményt helyeznek el rajta, annak érdekében, hogy a tetőjavításig a szükségesen felüli mennyiségből tudjon kopni a szállítmányozás, kézi rakodás és a munkavégzéssel járó erózió következtében. 

Tovább olvasom »